În plină pandemie de coronvirus, proiectul Medici pentru România a lansat campania „Nu uităm de ceilalți”, prin care doctori din România, dar și din străinătate, asigură suport online, desigur, gratuit pacienților cu boli cronice sau pentru cei care au diverse simptome ușoare. Inițiatorul proiectului civic, Alexandru Costache, a explicat cum pot accesa platforma cei care au nevoie de o opinie medicală.
„E un proiect civic în primul rând, o plaformă care își propune să înlesnească comunicarea dintre doctori și pacienții interesați de o opinie medicală”, a explicat Alexandru Costache, cel care a creat această platformă, la Gândul Live.
Scopul platformei, devenită funcțională de luni, cu spijinul medicilor voluntari, este de a oferi suport suplimentar pacienților cu boli cronice și care prezintă simptome ușoare, explică Alexandru Costache.
Platforma a fost creată după ce, spune Alexandru Costache, pacienții care nu avut legătură cu noul coronavirus au fost lăsați pe un loc secundar de instituțiile medicale, după izbucnirea epidemiei.
Un consult durează 15 minute, cu excepția celui psihologic, de 30 de minute. Toate consultațiile sunt gratuite și online, acordate de 30 de medici voluntari.
Până astăzi, 1 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 2.460 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 252au fost declarate vindecate și externate (84 la București,56 la Timiș,26 la Iași,21 la Caraș-Severin,12 la Constanța,20 la Prahova, 8 la Dolj,5 la Brașov, 8 la Cluj, 5 la Galați,2 la Bihor, 1 la Brăila, 1 la Mureș,1 la Neamț, 1 la Alba, 1 Argeș).
Totodată, până acum,85 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timișoara, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Oradea, Ialomița, Bihor și Mureș,au decedat.